Fiera Ceramica – салони комплектації інтер`єру.

Пропонуємо керамічну плитку, сантехніку, паркет, ламінат для облаштування міських квартир, заміських будинків, ресторанів, готелів, Spa-салонів та інших приміщень.
Співпрацюємо з архітекторами та дизайнерами!

Адреси

м. Київ, вул. Василя Липківського, 16А

м. Харків, вул. Отакара Яроша, 25А
ТЦ ЛІТО, 2-й поверх

м. Харків, пр-т Тракторобудівників, 59/56
ТРК УКРАЇНА, 1-й рівень

м. Одеса, вул. Середньофонтанська, 19Г
ТЦ КРИСТАЛ, 3-й поверх

Ми у соц мережах

© Fiera Ceramica 2022

 

Яких правил потрібно дотримуватися при укладанні керамічної плитки?

Правила при укладанні керамічної плитки

Керамічна плитка – це досить популярний матеріал для створення підлогових та настінних покриттів. Але для того щоб вони прослужили якомога довше, потрібно дотримуватися ряду певних правил при її укладанні. Якщо ж ви хочете придбати керамічну плитку у Харкові, це можна зробити у нашій компанії.

Рекомендації при роботі з керамічною плиткою

Насамперед потрібно ретельно очистити від пилу, залишків фарби та старого клею ту основу, на яку вона укладатиметься. Це дозволить забезпечити гарне зчеплення керамічної плитки Fiera Ceramica або іншої марки з поверхнею, яка має бути бездоганно рівною, без будь-яких порожнин або раковин. Дуже важливо, щоб основа мала достатню несучу здатність. Бажано покрити його спеціальною ґрунтувальною емульсією, щоб зміцнити.

Керамічну плитку перед укладанням необхідно очистити від пакувального матеріалу та парафіну, який застосовують для запобігання подряпинам при транспортуванні. Роботи мають проводитися в умовах гарного освітлення. Перш ніж укладати плитки на стіну, слід чітко спланувати їхнє розташування. Можливо, матеріал доведеться обрізати, і для того, щоб покриття виглядало більш симетричним, це потрібно робити з двох сторін. Укладання плитки на стіну починається знизу, з другого ряду, а на підлогу – від помітного кута в приміщенні або від його центру.

Роботи дозволено проводити лише в тому випадку, якщо температура основи, матеріалу та приміщення відповідає межам, рекомендованим виробником. Так, якщо температура повітря становить менше +5 градусів за Цельсієм, укладати плитку не можна, тому всі роботи із зовнішнього облицювання можуть проводитися лише в теплу пору року. Заповнення швів проводиться через 24 години після укладання плитки. Для цього використовується замазка відповідного кольору, що наноситься шпателем. Надлишки розчину збираються, після чого ще раз наноситься замазка. Після 15-30 хвилин поверхню плитки миють губкою, змоченою в чистій воді.